Ajuntament de la Vall d'Alba

Dijous, Maig 4, 2017 - 09:30
El subdelegat del Govern de Castelló destaca l'augment de l'eficàcia de la Guàrdia Civil dels llocs de Atzeneta, Vilafamés i l'Alcora amb un augment de la xifra de detinguts del 114%

· David Barelles presideix una Junta Comarcal de Seguretat a la Vall d'Alba en la qual han participat representants municipals de Atzeneta, Benafigos, Xodos, La Pobla de Tornesa, Costur, Figueroles, Llucena i Les Useres, a més de l'alcaldessa del municipi amfitrió de la zona d'aquest any, Marta Barrachina.

· El subdelegat del Govern de Castelló ressalta que la xifra de casos esclarits s'ha incrementat en un 26,43% l'any 2016 pel que fa a l'exercici 2015, mentre que les infraccions penals es mantenen en un índex de 31 per cada mil habitants, molt per sota de la dada mitjana d'Espanya, que ronda les 44 per cada mil habitants.

· El coronel cap de la Comandància Provincial de Castelló, Miguel Fresneda, incideix en la importància que els ciutadans de l'interior denunciïn tots els fets delictius que puguin sofrir, mentre que el subdelegat anima a tots els castellonencs al fet que col·laborin davant la possible visualització d'actes o persones sospitoses.

Castelló, 5 de maig 2017.- El subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha ressaltat avui l'important augment de l'eficàcia de la labor de la Guàrdia Civil dels llocs de Atzeneta, Vilafamés i l'Alcora, i que ha permès “incrementar el nombre de persones detingudes per la comissió de fets delictius en un 114% l'any 2016 pel que fa a l'exercici 2015”.

Així s'ha posat de manifest en el transcurs de la Junta Comarcal de Seguretat celebrada a la Vall d'Alba, en la qual ha pres parteix el coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, Miguel Fresneda; i l'alcaldessa de la Vall d'Alba, Marta Barrachina, al costat dels alcaldes i representants municipals de Atzeneta, Benafigos, Xodos, La Pobla de Tornesa, Costur, Figueroles i Llucena. Els representants de Vilafamés i Vistabella, també emmarcats a la zona, no han pogut acudir.

En total, els 11 municipis alberguen una població d'11.238 habitants, encara que la població flotant a l'estiu es dispara, repartits en un àrea de 702 quilòmetres quadrats. Malgrat la important extensió de terreny i les dificultats orogràfiques, el subdelegat del Govern, David Barelles, ha subratllat que els casos esclarits dins de la demarcació s'han incrementat en un “26,43%”, tot això mantenint “les infraccions penals en uns índexs molt baixos, en un nivell de 31 per cada mil habitants, 13 punts per sota de la mitjana espanyola, la qual cosa prova l'efectivitat dels membres de les nostres Forces i Seguretat de l'Estat a la província de Castelló, sense oblidar que, en el gruix dels casos, no es tracta de situacions greus, encara que és normal que generin inseguretat subjectiva”. Així mateix, s'ha posat de manifest que la Guàrdia Civil protegeix el 97,3% de tot el territori de Castelló, si ben solament es produeixen en aquesta demarcació el 2,36% de les infraccions penals que tenen lloc a la província.

Les Juntes Comarcals de Seguretat és l'instrument engegat per la Subdelegació del Govern amb la finalitat de crear un fòrum en el qual els representants municipals i els dirigents de la Guàrdia Civil poguessin intercanviar opinions i plantejar demandes. En aquest sentit, tots els munícipes presents han agraït la labor dels agents i han mostrat la seva satisfacció pels resultats, que afavoreixen un clima de seguretat en els municipis rurals.

En aquesta línia, el coronel cap de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, Miguel Fresneda, ha posat a la disposició de tots els alcaldes els mitjans tècnics i humans que posseeix aquesta Força i Cos de Seguretat de l'Estat, i s'ha ofert per dur a terme accions concretes, com per exemple, una reunió informativa entre agricultors i ramaders a càrrec de l'Equip ROCA, per a les localitats que ho sol·licitin. “Fem tot el que està a la nostra mà i anem, i anirem, allà on se'ns requereix”, ha subratllat Fresneda, qui convida a tots els municipis a conèixer “tots els serveis que disposem, perquè estan per servir als ajuntaments i als ciutadans”.

A més, ha recordat que està a la disposició dels castellonencs el telèfon 062, que engega de manera immediata la labor de la patrulla més propera de la Guàrdia Civil. El coronel cap de la Guàrdia Civil ha animat als ciutadans dels 11 municipis reunits al fet que “continuïn denunciant la comissió de qualsevol fet delictiu que es produeixi”, mentre que el subdelegat del Govern de Castelló, David Barelles, ha ressaltat l'important que resulta “la col·laboració ciutadana, ja que qualsevol dada que puguin aportar davant la menor visualització de persones o fets sospitosos, pot resultar fonamental en la prevenció de delictes i el reforç de la seguretat ciutadana”.

Imatges: 
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal